- Event 'Problematisch Vastgoed; integrale aanpak' incl. rondleiding op Goudse Poort | nevap.nl
Terug

Event 'Problematisch Vastgoed; integrale aanpak' incl. rondleiding op Goudse Poort

dinsdag 11 september 2018

Leegstand. Het momentum* lijkt nu om leegstand in Nederland aan te pakken. Grote delen van de Randstad kennen een opleving in bezetting en leefbaarheid. De Goudse Poort in Gouda is een bedrijventerrein met kantoren en kent uitdagingen. En daarop wordt geacteerd. Wat is succesvol? Waarom werkt dit nu wel en hoe is dit schaalbaar? Wat moet nog worden uitgevonden en wat blijft problematisch? Wat is die integrale aanpak nu in de praktijk en hoe worden de dilemma’s opgepakt en getackeld? Wat betekent dit voor eigenaar, gebruiker, beheerder, gemeente en andere spelers op de markt? Vragen die we graag aangaan om zo de leegstand in randgemeenten verder te kunnen terugdringen.

De inspiratiesessie voor een aanpak leegstand op een bedrijventerrein met uitdagingen biedt
Oplossingsrichtingen voor vastgoed dat niet direct op een AAA locatie ligt
Inzicht en discussie over impact en rol van integrale en duurzame oplossingen in Nederland
Beleving, actuele kennis en ervaringen om probleem vastgoed aan te pakken.’

* Waarom het momentum nu?
The Office Snapshot van Cushman & Wakefield toont aan dat de leegstand vermindert in de kernsteden maar niet in de randgemeenten. Kantoortrends van Colliers laat zien met de kantoortrend “Fear of Missing Out” niet naar kantoor moeten maar juist willen is.De mogelijke effecten van lokale politieke partijen op jouw vastgoedportefeuille heeft CBRE op een rij gezet.

PROGRAMMA 11 SEPTEMBER
15.00 - 15.30 uur: Ontvangst
15.30 - 16.00 uur: Presentatie: 'Integraal werken vanuit strategie en praktijk' door Diederik de Geus, 
                              Partner bij BRiQ Asset Management
16.00 - 16.30 uur: Presentatie: 'Integrale succesaanpak in een politieke context' door Marjolein Broos, 
                              Projectmanager bij de Gemeente Gouda
16.30 - 17.30 uur: Rondleiding Goudse Poort: 'Integraal resultaat behalen met alle stakeholders' door 
                              Bestuurslid Belangenvereniging Goudse Poort en Parkmanager Goudse Poort
17.30 - 19.00 uur: Warm buffet

Deze middag wordt inhoudelijk vormgegeven door deze deskundigen:
Diederik de Geus, Partner BRiQ Asset Management
Marjolein Broos, Projectmanager Leegstand Gemeente Gouda
alsmede een bestuurslid van de Belangenvereniging Goudse Poort en de parkmanager Goudse Poort   

DE LOCATIE: GOUDSE POORT
Vastgoedeigenaren, ondernemers, de provincie Zuid-Holland en de gemeente hebben gezamenlijk de schouders gezet onder het Goudse bedrijventerrein Goudse Poort. Op 23 november 2017 hebben zij een intentieovereenkomst getekend met als doel het verminderen van leegstand en het versterken van de vitaliteit van het terrein. Concreet wordt werk gemaakt van de bereikbaarheid van het terrein, bijvoorbeeld door verbetering van de entree vanaf de A12. Ook gaan de partijen onderzoek doen naar mogelijkheden voor toevoeging van bijvoorbeeld woningbouw.Gouda kiest bewust voor herontwikkeling van de bestaande bedrijventerreinen. Uitsluitend nieuwe terreinen aanleggen stimuleert verhuisstromen en leidt tot leegloop en snellere veroudering van bestaande terreinen. Gouda zet in op investering in oud en nieuw areaal, waarbij oud net zoveel waard is als nieuw.
Voor meer informatie bekijk ook de video over de aanpak op Goudse Poort:
https://www.youtube.com/watch?v=DCBeqTTSHiI
                     
WIE ONTMOET JE NOG MEER OP DEZE MIDDAG?
Dit event is bedoeld voor senior vastgoedprofessionals, zoals directeuren, asset managers, property managers en adviseurs, die werkzaam zijn bij vastgoedbeleggers, corporaties, vastgoedmanagement organisaties en adviesbureaus.

PERMANENTE EDUCATIE
Je ontvangt een digitaal deelnamecertificaat als je het gehele inhoudelijke programma hebt bijgewoond. Voor deelname aan deze middag ontvang je 2 PE punten (NeVaP en Aedes) en 2 CPD uren (RICS).

INSCHRIJVEN EN KOSTEN
Voor leden van NEVAP zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Je kunt je aanmelden via onderstaande aanmeldbutton. De deelnamekosten voor overige belangstellenden bedragen € 199,00 exclusief btw per persoon per event. Bij no-show zijn wij genoodzaakt om een bedrag van € 99,00 exclusief btw per persoon in rekening te brengen. 

MEER INFORMATIE?
Voor meer informatie over deze middag kun je contact opnemen met Janneke Wielaart, Event Manager, telefoon: 030-6585002 / 06-10419435 of e-mail: j.wielaart@nevap.nl.
Geen aanmelding meer mogelijk