- Green Buildings Event 2019 (NEVAP is partner) | nevap.nl
Terug

Green Buildings Event 2019 (NEVAP is partner)

donderdag 12 september 2019

CO2 neutraal vliegen. Steden waarin alleen maar elektrische auto’s rijden. Shell die CO2 uitstoot compenseert door bomen te planten. Phase changing materials. Het plaatsen van zonnepanelen. Allemaal business ideeën met een duidelijk doel voor ogen: een duurzame samenleving. De een met grote impact, de ander juist effectief op kleine schaal. Tijdens het Green Buildings Event kijken we – samen met een aantal gerenommeerde sprekers –  naar, ideeën en innovaties die de potentie in zich hebben om de wereld in van 2030 drastisch te veranderen.  

Het Green Buildings Event
Beleef het Green Buildings Event op donderdag 12 september 2019 bij het Spant!, een duurzame locatie te Bussum, waar ieder bezoek 100% CO2-neutraal is. Het belooft weer een bruisend evenement te worden met inspirerende keynotes en natuurlijk de ABN AMRO Innovation Challenge. Meer dan 40 Startups zullen tijdens de Innovation Challenge hun state-of-the art concepten, ideeën, producten of diensten presenteren, bijdragend aan de verduurzaming van gebouwen.

Sprekers
Gideon Maasland
directeur en architect MVRDV, weet als geen ander architectuur en duurzaamheid met elkaar te verbinden. Met zijn 15 jaar ervaring als architect en vele succesvolle projecten als bijvoorbeeld the Valley, de Grotius torens (Den Haag) en de Jaarbeurs Utrecht sluit Gideon nauw aan bij het thema van dit jaar.
Annemarie van Gaal
TV-host, onderneemster én investeerder, zal ons meenemen in wat de kritische succesfactoren zijn van innovaties, voor zowel start-ups als scale-ups. Haar keynote zal onder andere gaan over alle aspecten van het ondernemerschap, waarbij lef en innovatie altijd een grote rol spelen. Annemarie was presentatrice van KRO’s Dragons Den, dus wie kan beter de juryvoorzitter zijn dan Annemarie?   
Andy van Den Dobbelsteen 
Als hoogleraar Climate Design & Sustainability mag Andy van Den Dobbelsteen natuurlijk niet ontbreken op het Green Buildings Event. Vergezeld door drietal studenten zal Andy zijn kennis faciliteren. Frisse ideeën en inspirerende perspectieven zijn gegarandeerd!
Philip Bokeloh
is econoom en werkt sinds 2004 bij het Economisch Bureau van ABN AMRO Bank. Daar analyseert hij de Nederlandse economie en is hij landenrisicoanalist voor Afrika en Centraal-Amerika. Zijn aandacht gaat vooral uit naar de Nederlandse huizenmarkt. 
Katja Schuurman
Het afgelopen jaar heeft Katja Schuurman gesproken op het Green Buildings Congres wat betreft haar visie op duurzaamheid met haar stichting Return to Sender. Haar stichting verkoopt producten die door vrouwen in armere landen zijn gemaakt, waardoor deze vrouwen zelfvoorzienend kunnen worden. Dit jaar valt Katja niet onder de sprekers, maar zal zij aanwezig zijn met de pop-up store van Return to Sender en zal zij jureren tijdens de ABN AMRO Innovation Challenge Dragons Den.

De ABN AMRO Innovation Challenge
Tijdens de ABN AMRO Innovation Challenge pitchen veertig gepassioneerde start-ups en scale-ups in verschillende zalen . Het vraagstuk dat hier centraal staat? Hoe kunnen we vandaag direct aan de slag in bestaande- en nieuwbouw om morgen impact te maken. Tijdens deze challenge wordt er ruimte gegeven aan nieuwe ideeën en innovaties van start-ups, maar wordt ook de mogelijkheid gegeven aan al bestaande bedrijven om hun idee te pitchen.De 5 beste gamechangers, disrupters en innovaties mogen tot slot in de Dragons Den hun pitch voor ervaren ondernemers houden. Uit deze 5 finalisten wordt uiteindelijk een winnaar gekozen, wie naar huis zal gaan met de Innovation Challenge Award 2019.

Het Green Buildings Event
Beleef het Green Buildings Event op donderdag 12 september 2019 van 13.00 - 17.30 uur bij het Spant!, een duurzame locatie te Bussum. Het belooft weer een bruisend evenement te worden met intrigerende keynotes en natuurlijk de ABN AMRO Innovation Challenge. Meer dan 40 Startups zullen tijdens de Innovation Challenge hun state-of-the art concepten, ideeën, producten of diensten presenteren, bijdragend aan de verduurzaming van gebouwen.

De ABN AMRO Innovation Challenge
Zoals hierboven al kort beschreven, zal ook dit jaar weer de ABN AMRO Innovation Challenge plaatsvinden tijdens het event. Na het grote succes van vorig jaar zullen gerenommeerde partijen met een pitch laten zien hoe met de nieuwste, beste en meest inspirerende ideeën en innovaties de bestaande bouw van Nederland verduurzaamd moet en kan worden.
U kunt de Innovation Challenge 2019 benutten om uw netwerk te vergroten en bezoekers te inspireren met uw visie op innovatie en duurzaamheid.
Tijdens deze challenge wordt er ruimte gegeven aan nieuwe ideeën en innovaties van start-ups, maar wordt ook de mogelijkheid gegeven aan al bestaande bedrijven om hun idee te pitchen.
De 5 beste gamechangers, disrupters en innovaties mogen tot slot in de Dragons Den hun pitch voor ervaren ondernemers houden. Uit deze 5 finalisten wordt uiteindelijk een winnaar gekozen, wie naar huis zal gaan met de Innovation Challenge Award 2019.

U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldbutton óf via de website van NEVAPlid én organisator van het Green Building Event: CFP.

Geen aanmelding meer mogelijk